Vertelwedstrijd De Grijze Kanarie

Ja, de volgende stap in mijn vertelcarrière, of mijn vertelopleiding, zo kun je het ook zien. Ik ga meedoen met Vertelwedstrijd De Grijze Kanarie. Een vertelwedstrijd voor iedereen van 50 jaar en ouder, mensen die grijs zijn of die wijs zijn. Aan de eerste twee criteria voldoe ik zeker, de laatste is twijfelachtig.

Ik vind het een hele stap om met zo’n wedstrijd mee te doen, zeker als je ziet wie de concurrentie is. Marin Millenaar bijvoorbeeld, professioneel verteller, coach en vertelwerkplaatsorganisator. Gerard Jellema, die afgelopen jaar is afgestudeerd is aan de Vertelacademie.

Ik doe dan ook niet mee om te winnen, maar vooral om ervaring op te doen en weer een ervaring voor mijn portfolio.

Het verhaal dat ik ga vertellen is De Slurf van Ted Hughes. Een geweldig verhaal over God, Olifant en een klein Slurfje. Deze week geoefend met Egbert van Foeken, een van mijn medestudenten die meedoet aan de ronde in Amsterdam. Ik doe mee in Hengelo. Er is nog een derde ronde in Duffel in België geweest. Van iedere ronde gaan twee vertellers naar de finale in Rotterdam op 26 maart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *